Zaštita osobnih podataka

Sljedeće obavijesti odnose se na web stranicu www.valicon.net.

VALICON je agencija za marketinško savjetovanje i istraživanje koja djeluje na području jugozapadne Europe i ima gotovo dva desetljeća iskustva u svom radu. Više informacija o Valiconu možete pronaći na web stranici www.valicon.net.

Agencija Valicon vlasnik je brenda JAZNAM, panela koji objedinjuje različite vrste istraživanja te ima ekskluzivno pravo upravljanja navedenim anketnim sustavom. Valicon posluje u skladu s važećim hrvatskim zakonima i propisima o zaštiti osobnih podataka, te se vodi preporukama međunarodnih organizacija koje upravljaju radom agencija za istraživanje tržišta – ESOMAR i AAPOR.

Agencija Valicon jamči da dobivene podatke koristi isključivo u istraživačke svrhe.

Vaše osobne podatke i sve ostale podatke prikupljene prilikom registracije ne objavljujemo niti prosljeđujemo trećim stranama. Podatke prikupljene u sklopu našeg istraživanja (npr. odgovori na anketna pitanja, transkripti fokus grupa, …), nećemo koristiti na način koji bi mogao otkriti vaš identitet, osim u slučaju kada pojedinac na to izričito pristane.

Upisom u panel pojedinac (u daljnjem tekstu: član) daje suglasnost da agencija Valicon (u daljnjem tekstu: administrator osobnih podataka), za potrebe vođenja članstva i provođenja marketinških istraživanja, kao i istraživanja javne razmjene u panelu JAZNAM, prikuplja sljedeće podatke o osobi:

Član dopušta prosljeđivanje gore navedenih podataka trećim osobama, ako je potrebno za gore navedene svrhe, ali samo uz prethodnu suglasnost člana. Član je suglasan, ukoliko pobijedi u nagradnoj igri, da se na web stranici www.jaznam.hr objave njegovi osobni podaci: ime, prezime, adresa.

Registracijom član potvrđuje da je upoznat s pravom na uvid, kopiranje, kopiranje, ažuriranje, ispravak, blokiranje i brisanje osobnih podataka, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Član dobrovoljno prosljeđuje osobne podatke upravitelju osobnih podataka, a agencija Valicon jamči dobivanje navedenih podataka samo na temelju privole pojedinca. U slučaju da član ne želi dati privolu za prikupljanje osobnih podataka, ne može postati član JaZnam tribine.

Sve informacije o članovima i odgovori su povjerljivi. Sve podatke koristimo anonimno. Rezultate istraživanja objavljujemo u cjelini i odnose se na određene skupine (npr. mlade, tročlana kućanstva i sl.), a ne na pojedince.

Jamčimo da nećemo slati spam. Vašu e-mail adresu nećemo proslijediti trećim stranama, osim ako to izričito ne dopustite.

Tvrtka Valicon d.o.o. jamči da se NE bavi direktnim marketingom. Između ostalog, obvezuju nas gore navedeni kodeksi. Tvrtka Valicon d.o.o. bavi se isključivo savjetodavnom i istraživačkom djelatnošću.

Sudjelovanje u svim vrstama istraživanja tržišta i javnog mijenja je dobrovoljno, a poziv za sudjelovanje u istraživanju temelji se na vašoj prethodnoj suglasnosti. Isto tako, imate pravo odustati od panela u bilo kojem trenutku. Više o tome možete pronaći u Općim uvjetima suradnje na web stranici www.jaznam.hr.

Valicon ulaže velike napore da se u istraživanje ne uključe osobe mlađe od 15 godina bez suglasnosti njihovih roditelja ili skrbnika. Pritom se vodimo kodeksom COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act). Nažalost, točna identifikacija dobi osobe na webu nije moguća, stoga ne isključujemo mogućnost pogreške u gore navedenom problemu.

U provedbi web anketa u agenciji Valicon koristimo male tekstualne datoteke – „kolačiće“. Takve se datoteke spremaju na računalo korisnika. Kolačiće koristimo kako bismo osigurali kvalitetu prikaza naših stranica, kao i za provjeru upitnika i sprječavanje dupliciranja odgovora ispitanika. Svaki web preglednik omogućuje vam da budete obaviješteni kada netko želi učitati kolačić na vaše računalo, a svaki web preglednik vam omogućuje brisanje kolačića ili sprječavanje njihovog učitavanja. Kolačići nam ne daju nikakve informacije s vašeg računala osim informacija navedenih u ovom paragrafu.

U agenciji Valicon koristimo se isključivo vlastitim web poslužiteljima koji pružaju zaštitu i sigurnost prema najnovijim standardima i kriterijima. Na taj način osiguravamo zaštitu prikupljenih podataka od gubitka, izmjene i nepropisne uporabe. Pristup poslužitelju i bazi podataka ima ograničen broj ovlaštenih djelatnika.