SPSS Statistics

Brz i lak način za analizu složenih poslovnih i istraživačkih problemaSPSS Statistics Vam omogućava da pokrijete ceo analitički proces jednim rešenjem. Od planiranja, pristupa podacima, upravljanja i pripreme podataka do analize i izveštavanja.

Prednost SPSS programa je mogućnost kombinovanja podataka iz različitih baza podataka i njihovog korišćenja, kao i skladištenja na jednom mestu. Takođe je kompatibilan sa rešenjima otvorenog koda kao što su Phyton i R-programski jezik.

SPSS Statistic Vam pruža razne opcije licenciranja koje možete prilagoditi potrebama Vaše organizacije. U zavistnosti od trajanja, možete birati između godišnjih i neograničenih licenci, a možete birati i između jednokorisničke i mrežne licence. Licenca za jednog korisnika je vezana za korisnika- jedna licenca znači jednu instalaciju.
Za nekoliko, manje čestih korisnika ima smisla razmotriti mrežnu opciju.
Ovo omogućava neograničen broj instalacija unutar računarke mreže, pri čemu je moguće istovremeno korišćenje u skladu sa brojem zakupljenih licenci.

Program omogućava rad sa velikim brojem različitih varijabli, odnosno, uvoz velikih količina podataka iz različitih izvora.

Sa svojom dugom tradicijom SPSS je postao sinonim za kvalitetnu i pouzdanu obradu statističkih podataka među korisnicima iz raznih oblasti. Tome je nesumnjivo pomogla njegova korisna univerzalnost i lakoća korišćenja, bez ozbiljnog statističkog predznanja, s druge strane, mogućnost dubinskih statističkih analiza.


SPSS se koristi u raznim oblastima

Istraživanje tržišta


Nezaobilazan je alat pri planiranju marektinških i prodajnih aktivnosti ili kada želimo da bolje razumemo kupce i da im prilagodimo ponudu.

Zdravstvo


Lekari i istraživači koriste SPSS Statistic za proučavanje ishoda lečenja, kao i za bihejvioralna i biomedicinska istraživanja.

Obrazovanje


SPSS Statistic koriste i studenti i profesori u toku studijskog procesa u pripremi istraživačkih članaka, studijskih anketa i drugih aktivnosti.

Javne ustanove


Javne ustanove koriste SPSS u promociji javnog zdravlja, statističkim istraživanjima, unapređenju javne bezbednosti i drugim uslugama za građane.

Naučna istraživanja


I u društvenim i u prirodnim naukama SPSS Statistic se široko koristi u širokom spektru analiza i istraživanja.


Obim SPSS Statistics licence možete prilagoditi svojim potrebama.


SPSS Base

Modul SPSS Base nudi skup svih osnovnih statističkih analiza i grafičkih prikaza koje možete koristiti da pokrijete ceo proces istraživanja.

SPSS Advanced

Nudi skup naprednih univarijantnih i multivarijantnih statističkih metoda koje se koriste u širokom spektru oblasti.

SPSS Custom Tables

Omogućava bolje razumevanje podataka, efikasnije predstavljanje rezultata i bolji prenos informacija donosiocima odluka.

SPSS Regression

Ukoliko želite da predvidite buduće događaje ili ste zainteresovani za međusobni uticaj varijabli, onda je IBM SPSS Regression pravo rešenje.

SPSS Categories

Bez obzira na to koje se kategorije proučavaju, ovaj modul nam pomaže da odnose između varijabli postavimo u širi referentni okvir.

SPSS Exact Tests

Kada se suočite sa zadatkom da dobijete pouzdan rezultat na osnovu skromne količine podataka, SPSS Exact Tests Vam olakšava posao.

SPSS Missing Values

Nemojte rizikovati pristrasnost i nespecifičnost vaših rezultata. Popunite podatke koji nedostaju i donesite validne zaključke pomoću SPSS Missing Values.

SPSS Conjoint

Steknite uvid u proces donošenja odluka potrošača i lakše procenite koje su karakteristike određenog proizvoda ili usluge potrošaču najvažnije.

SPSS Bootstrapping

SPSS Bootstraping Vam pomaže da dizajnirate pouzdane modele koji daju preciznije rezultate. Na osnovu toga, Vaša odluka će biti ispravnija.

SPSS Complex Samples

Rad i razumevanje rezultata istraživanja na složenim uzorcima sa ovim modulom je jednostavan i može se koristiti u raznim oblastima.

SPSS Data Preparation

Omogućava da bolje pripremite podatke i povećate tačnost rezultata. Podaci se mogu obraditi i pripremiti na potpuno automatizovan način.

SPSS Direct Marketing

Izaberite prave kupce za svoju ponudu. Pomoću SPSS Direct Marketing to možete da uradite brzo i lako, a napredna analitika se takođe obezbeđuje pouzdano.

SPSS Decision Trees

SPSS Decision Trees je dizajniran da kreira stabla klasifikacije i odlučivanja koja pomažu u boljem identifikovanju ciljnih grupa, pronalaženju veza između njih i predviđanju budućih događaja.

SPSS Forecasting

SPSS Decision Trees je dizajniran da kreira stabla klasifikacije i odlučivanja koja pomažu u boljem identifikovanju ciljnih grupa, pronalaženju veza između njih i predviđanju budućih događaja.

SPSS Neural Networks

Ovaj modul pored razumevanja međusobnih odnosa i uticaja na događaje, koji su dostupni u okviru drugih modula, odlikuje se, pre svega, predviđanjem, koje funkcioniše na onovu učenja veza između podataka.

PS Imago PRO besplatno proširenje:

PS IMAGO PRO je rešenje za izvođenje statističkih analiza, izveštavanja, automatske obrade podataka i poslovne analitike, koje koristi SPSS statistiku kao osnovu analitičke komponente. Uz PS Imago PRO, korisnici mogu da izvrše ceo proces analize podataka, a imaju i mogućnost kreiranja izveštaja i objavljivanja rezultata u korisničkom okruženju, jer PS Imago PRO kombinuje nekoliko međusobno povezanih komponenti sa holističkim pristupom,  što omogućava sve ovo u jednom rešenju.

 

Zanima Vas više ?

 

Kontaktirajte nas i zajedno ćemo pronaći najbolji način da bolje iskoristite Vaše podatke.