Politika zasebnosti

Ta pravila o zasebnosti določajo, kako VALICON d.o.o., Kopitarjeva 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: VALICON) pridobiva, hrani in uporablja vaše osebne podatke. Datum uveljavitve teh pravil o zasebnosti je 26. 4. 2018.

Ta pravila o zasebnosti veljajo za (i) našo spletno stran  https://www.valicon.net/, (ii) izvedbo  organizacije VALICON dogodkov in prijave na takšne dogodke, (iii) obveščanje o novostih in naši ponudbi storitev, (iv) za povpraševanja po naših storitvah preko e-pošte, telefona in obrazcev na naših spletnih straneh, (v) preko naših socialnih kanalov in aplikacij, (vi) za prenose dokumentov, ki so na voljo na naših spletnih straneh in (vii) z vašo uporabo katere koli druge, sedanje ali prihodnje, spletne ali nespletne  storitve, tehnične podpore ali ponudbe VALICON(v nadaljevanju vse skupaj od (i) – (vii):  Storitve)

Prosimo vas, da natančno preberete naša pravila o zasebnosti. Priporočamo vam, da si natisnete oziroma primerno shranite kopijo teh pravil o zasebnosti in vseh prihodnjih različic, ki veljajo za vaše evidence soglasij, ki ste nam jih podelili.

Upravljavec osebnih podatkov je družba VALICON d.o.o.,  katere sedež je na Kopitarjevi 2, 1000 Ljubljana.

V primeru vprašanj se prosim obrnete na nas tako, da pošljete e-poštno sporočilo na varstvo.podatkov@valicon.net ali pokličete +386 1 420 49 08

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer prek vaše uporabe spletne strani in njenih funkcij, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družbenih medijev, ko naročate naše storitve, ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Kadar je to dovoljeno z zakonom, lahko o vas dobimo tudi informacije iz drugih javnih virov.

Prav tako zbiramo podatke o vaši uporabi naše spletne strani s piškotki in podobnimi tehnologijami. Naša politika piškotkov, ki je opisana spodaj določa več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke in podobne tehnologije za zbiranje informacij o vas.

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:

Pridobivamo lahko tudi vaše osebne podatke iz določenih javno dostopnih virov, vključno z (a ne omejeno na) javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, socialnih medijev, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.

VALICON ne obdeluje posebne vrste osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov:

  1. V povezavi z vašo uporabo Storitev in s prilagajanjem uporabniške izkušnje vašim potrebam in ciljem:

2) Za namene trženja in z vašim izrecnim soglasjem za namene e-trženja, razen če so izpolnjeni pogoji kjer vaše soglasje ni potrebno, kot naprimer v primerih, ko so vaši podatki javno objavljeni, da vas obveščamo o naših storitvah, novostih, organizaciji dogodkov, da vam ponujamo naše storitve in druge oblike e-oglaševanja.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko kadarkoli prekličete dano soglasje, če nam pošljete elektronski naslov na varstvo.podatkov@valicon.net. Datum uveljavitve takega preklica je 30 delovnih dni od dne, ko smo prejeli vašo zahtevo.

Vaše osebne podatke shranjuje VALICON na svojih lastnih strežnikih.

VALICON bo obdeloval vaše osebne podatke v obsegu, ki je relevanten in omejen na to, kar je potrebno za namene, za katere se obdelujejo in sicer namen (-e), za katere obdelujemo vaše osebne podatke, na primer, ali je treba še naprej hraniti te podatke, da bi lahko še naprej izpolnjevali naše obveznosti po pogodbi z vami ali za naše zakonite interese; ali imamo kakšno zakonsko obveznost, da nadaljujemo z obdelavo vaših podatkov, kot so kakršne koli obveznosti vodenja evidenc, ki jih določa veljavna zakonodaja; in ali imamo pravno podlago, da še naprej obdelujemo vaše osebne podatke, kot je vaše soglasje.

Če želite več informacij o tem, kje in kako dolgo so shranjeni vaši osebni podatki, in za več informacij o vaši pravico do izbrisa in prenosljivosti osebnih podatkov, se obrnite na nas varstvo.podatkov@valicon.net.

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov, vključno z:

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen, in če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (bodisi po elektronski pošti, prek naše spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršnekoli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.

Če prenesemo vaše osebne podatke zunaj Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlagov in zaščitnih ukrepov, kot so:

Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na varstvo.podatkov@valicon.net in:

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je za namene Republike Slovenije Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatke so na voljo tukaj.

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, glejte člene 12 do 23 GDPR.

Imate naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate na enak način, kot jih uveljavljate v prejšnjem poglavju (vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki):

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da:

kliknete povezavo za odjavo, ki je na dnu katerega koli našega tržnega e-poštnega sporočila, ki smo vam ga poslali, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo; ali pošljete e-poštno sporočilo na varstvo.podatkov@valicon.net, kjer zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila ali z besedami »OPT OUT«.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju od nas z drugačno komunikacijsko metodo kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznavamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli (na primer, če ste od nas prejeli SMS in se zelite odjaviti po e-pošti, nam boste morda morali posredovati svojo telefonsko številko v tem e-poštnem sporočilu).

Od časa do časa lahko spreminjamo naša pravila o zasebnosti. O tem vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naših pravil o zasebnosti.

Kjer nameravamo uporabiti vaše osebne podatke za nov namen vam bomo posredovali informacije o tem namenu in katere koli druge pomembne informacije, preden uporabimo vaše osebne podatke za ta novi namen.

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, da so lahko podatki, ki jih imamo o vas točni in ažurni.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v VALICON je Vesna Stanković Juričić, univ. dipl. pravnica, Zemljemerska 12, 1000 Ljubljana, ki se jo lahko kontaktira na vesna.stankovic-juricic@itlaw-vsj.si ali na telefon +386 420 49 08.