All Insurance 2019

Sve o tržištu osiguranja iz perspektive krajnjih korisnika na uzorku od preko 3.000 osiguranika (fizička lica) 

 

Istraživanjem prikupljamo podatke na inovativnoj platformi na kojoj pratimo iste ljude tijekom vremena. Valicon sistem automatski otkriva promjene i postavlja dodatna pitanja.

All Insurance nije još jedno klasično istraživanje tržišta. All Insurance provodimo na vlastitoj inovativnoj platformi web panela što nam omogućava da otkrivamo i mjerimo stvarne korisnike koji su promijenili ili ugovorili novo osiguranje, a ne hipotetske situacije. U istraživanju se fokusiramo na zaključivanje osiguranja u posljednjih 12 mjeseci. Cijeli proces ugovaranja osiguranja posmatramo kroz standardno utemeljeni proces kupovnog puta, kojeg smo dalje unaprijedili na osnovu iskustva u uslužnim djelatnostima, a posebno u sektoru finansija.

All Insurance se temelji na metodologiji anketiranja, pa rezultati dolaze iz perspektive krajnjeg potrošača ili osiguranika svake kategorije osiguranja.

All Insurance istraživanje uključuje sve ključne pokazatelje poput snage brenda, NPS (Net Promoter Score), povjerenje i segmentacije po nivou lojalnosti

Veličina uzorka daje nam uvid u manje ciljne grupe (korisno za osiguravajuća društva sa manjim tržišnim udjelom) i geolokacijsko definiranje


Dostupne kategorije i vrste osiguranja:

AUTO


Obavezno auto osiguranje

Automobilsko kasko osiguranje

ŽIVOT


Životno osiguranje

ZDRAVLJE


Dopunsko zdravstveno osiguranje


NEZGODA


Osiguranja od nezgode

PUTNO


Putno zdravstveno osiguranje

IMOVINA


Osiguranje imovine/nekretnine

O All Insurance

 
 
 
 

All Insurance istraživanje nudi potpuni uvid u ono što se događa na tržištu osiguranja jer iste ljude pratimo tokom vremena, što nam omogućava otkrivanje stvarnih, a ne samo hipotetskih situacija.. Osim na bh. tržištu, istraživanja su dostupna i u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Odgovori na pitanja:

Koliko Vas osiguranika poznaje i koliko njih razmatra Vašu osiguravajuću kuću kada bira osiguranje? Koliki je udio potencijalnih osiguranika? Koliko osiguranika je u zadnjoj godini dana promijenilo osiguravajuću kuću (udio promjene) i kakvi su smjerovi prelazaka na mikro nivou (gdje odlaze Vaši korisnici)? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja bit će dostupni već u drugoj polovini oktobra.